Firar du också den 14:e september?

Kapitalet uppfattas som väldigt svårläst och det är den också. Den är full av begrepp som inte används alls idag i det borgerliga samhället. Men med hjälp av David Harveys föreläsningar så kan man underlätta läsningen avsevärt. David Harvey är en känd amerikansk professor som under 30 år har haft kurser i Kapitalets första band. Han uppmanar eleverna att läsa Kapitalet i ett sträck från pärm till pärm eftersom Marx upplägg på boken enligt honom har en löks struktur med lager på lager. Han börjar med varan som ett kärnbegrepp och sedan byggs strukturen ut allt mer. David Harvey hävdar att Marx hade planer ett stort antal böcker som skulle täcka staten, tullsatser, internationell handel m.m. men han blev bara färdig med första bandet som handlar om kapitalets produktionsprocess. Engels sammanställde de två sista banden av Kapitalet utifrån Marx manuskript. Bortse från några opportunistiska anmärkningar från Harvey och se föreläsningarna här nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=gBazR59SZXk&list=PL0A7FFF28B99C1303

(Visited 28 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.