WW3 på G? NATO planerar 10 000-manna attackstyrka med hänvisning till Ukraina

INGEN FRED PÅ JORDEN MED KAPITALISMEN. Nato håller enligt uppgift på med att skapa en attackstyrka bestående av 10 000 soldater från sju olika medlemsstater till med hänvisning till eskalerande spänningar med Ryssland över konflikten i Ukraina.

Enligt Financial Times kommer styrkan att ledas av Storbritannien men innefatta bidrag från Danmark, Lettland, Estland, Litauen, Norge och Nederländerna. Kanada är också intresserad av att gå med i gruppen, men det är inte känt vad det slutliga beslutet blir. Även om inget formellt tillkännagivande har gjorts, så väntas Storbritanniens premiärminister David Cameron deklarera dess bildande vid det kommande Nato-toppmötet i Wales den 4 september.

Folk som inte har koll på marxistisk politisk ekonomi tycker säkert det är absurt att tala om ett eventuellt tredje världskrig. Men orsakerna till krigen finns inbyggt i det kapitalistiska systemet och det är i grunden det samma som när de två föregående världskrigen utbröt.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.