Polisen sköt i Rinkeby i söndags

Bilden är hämtad från en annan skjutning i Husby i år.

KLASSDIKTATURENS KREATUR. Rapporteringen om vad som hände i Rinkeby i söndags är som vanligt helt baserad på polisens uppgifter. Journalistförbundets etiska regler stadgar att journalisterna skall verka för en “korrekt och allsidig nyhetsförmedling och “vara kritisk mot nyhetskällorna”. Ändå fungerar journalisterna som polismegafoner gång på gång. Förtjänar polismyndigheten detta förtroende?

Vår källa i Rinkeby låg och sov på söndagskvällen och han vaknade när polisen började skjuta på Rinkebystråket. En av hans vänner berättade dagen efter att han hade råkat passera platsen när polisen sköt. När han gick på en gångbro såg han att polisen stoppade en bil med tre personer och att de grep en av dem medan två kom undan. Efter det försökte en grupp ungdomar befria sin kamrat varvid polisen började skjuta. Detta skriver medierna inte en rad om. Våldet kom enbart från ungdomarna och polisen försökte enbart hjälpa enligt TT och SVT.

Polisen har sedan en tid tillbaka hjälp av personal från moskén som är ute och samlar information och hjälper polisen. De säger enligt våra källor att de vill hjälpa ungdomarna och att de måste ha “tålamod” och att de skall “sätta sitt hopp till gud” eftersom allt som sker “är guds vilja”. Men det är verkligen ingen hjälp att be folk sätta sin tro till högre makter.

En del folk har en tendens att hela tiden hamna på fel sida i klasskampen och de ser bara “kriminella” och “huliganer” så fort det är någon som gör uppror mot klassdiktaturens väpnade styrkor. När liknande uppror utvecklar sig i arbetarområden över hela landet så är det knappast ett uttryck för några kriminellas gangsteraktiviteter utan ett uttryck för att klassmotsättningarna har skärpts till den grad att öppna stridigheter utbryter spontant.

Vi skickar den texten till berörda parter.

(Visited 938 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

4 thoughts on “Polisen sköt i Rinkeby i söndags

 1. bloggarbjorn

  Se upp så Kommak inte blir en spegelbild av exempelvis Avpixlat. Hos Avpixlat är det alltid skurkar som jagas när polisen ingriper i "invandrartätt område". Här lutar det mer åt aldrig när polisen ingriper i "arbetarförort". Låt oss säga att detta hade hänt efter en socialistisk revolution i Sverige. Hur hade folkpolisen/milisen agerat mot personerna i bilen? Inte alls, eller kanske skeppat iväg dem till långvarig förvaring i ett litet mysigt läger långt bort?

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Ja folk kommer att kräva av kommunisterna att de skall ta itu med kriminella. Det kommer att bli en viktig fråga att lösa. Lokal folkmilis kommer kunna lösa de problem som borgarstaten varken vill eller kan lösa. Men reformistiskt sinnade personer vill inte se det allmänna utan fokuserar på vad som kan stämma i enskilda fall och hoppas att borgastaten skall "förbättras" på olika sätt för att lösa problemen. Vi tror detta är viktigt att upprepa gång på gång….

   "När liknande uppror utvecklar sig i arbetarområden över hela landet så är det knappast ett uttryck för några kriminellas gangsteraktiviteter utan ett uttryck för att klassmotsättningarna har skärpts till den grad att öppna stridigheter utbryter spontant."

   Reply
 2. Redaktionen Post author

  Tack Mackan, vi skall fortsätta med detta och försöka göra det bättre andå.

  Reply
 3. Mackan

  Gillar er rapportering om Husby! Det är inte ofta som man hittar texter om klassförhållandena i förortena.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.