Malmö igår. När borgarstaten tappar masken

När folket i Malmö protesterade mot nazisternas planer på ett “rasrent” Sverige så visade borgarstaten verkligen sin sanna natur. Borgarstatens beväpnade chocktrupper till poliser körde över personer och red gång på gång över obeväpnade demonstranter och spräckte skallarna på folk. Därefter hade de fräckheten att spärra av akuten för att gripa de som hade ridit ner och halvt slagit ihjäl.

Bakom den demokratiska fernissan finns inget folkligt, bara det nakna våldet och samma iskalla cynism som deras styvbröder i Svenskarnas Parti uppvisar.

2014-08-24 12_58_12-Demonstration mot nazistpartiet urartade i våld _ Nyheter _ Aftonbladet 2014-08-24 12_50_27-Flera skadade under Svenskarnas partis möte i Malmö _ Kvällsposten 2014-08-24 12_49_59-Flera skadade under Svenskarnas partis möte i Malmö _ Kvällsposten  2014-08-24 12_49_25-Flera skadade under Svenskarnas partis möte i Malmö _ Kvällsposten 2014-08-24 12_49_12-Flera skadade under Svenskarnas partis möte i Malmö _ Kvällsposten 2014-08-24 12_48_41-Flera skadade under Svenskarnas partis möte i Malmö _ Kvällsposten  2014-08-24 12_47_44-Flera skadade vid nazimanifestation - hd.se 2014-08-24 12_47_30-Flera skadade vid nazimanifestation - hd.se

(Visited 204 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

6 thoughts on “Malmö igår. När borgarstaten tappar masken

 1. Clartéare

  VIll uppmärksamma ett talande som polisen gav på en fråga i en chatt på Aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19420881.ab);

  Kommentar från Per

  Har vi rätt att försvara oss mot polisens våld, eller förväntas vi gå med på vad som helst. Om en av de ungdomar ni slagit ner och misshandlat skulle försöka försvara sig, hur många åts fängelse får han då?

  Fredrik Brokopp:

  Det korta svaret som så klart låter lite konstigt är nej! Det är dock så att det våld man möts av från polisens sida ska sluta när ditt motstånd upphör. Med andra ord så ska man kunna påverka detta som enskild medborgare. Tyvärr så uppfattas dock vår våldsanvändning ofta som ett angrepp vilket leder till att man sätter sig till motvärn. Det är dock straffbart och kan komma att betecknas som våldsamt motstånd, våld eller hot mot tjänsteman och så vidare.

  Han är åtminstone ärlig. Frågan är "om man får försvara sig", polisens svar "nej".

  Tydligare än då blir det inte. Polisen har våldsmonopol, de får slå demonstranter och dessa förväntas tiga och ta emot. Skulle de protestera, ja då blir det "våldsamt motstånd, våld eller hot mot tjänsteman och så vidare" (notera det avslutande osv., vilket kan översätta till att du blir dömd för något oavsett vad).

  Förövrigt är det intressant att se alla dessa högermänniskor som kommer fram med sina frågor, om hur synd det är om polisen. Säger något om var media står. DN, SVD osv mörkade ju under ganska lång tid, men nu har även de tvingats skriva om det – men mest hur illa det är att Vänsterpartiet är ensidiga och fördömer polisen.

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Riktigt intressant chat. Frågan om staten och dess kärnverksamhet dras fram i ljuset. LOL, Poliskåren ledsen efter Schymans hårda ord!

   "Kommentar från pär
   Hur är stämningen hos Skånepolisen nu efter alla kritikstormar?

   Fredrik Brokopp:
   Oj, hur ska jag sammanfatta det Pär? Den är väl lite "stukad". Många av mina kollegor är besvikna på de uttalanden som kom ifrån tex Gudrun Schyman och Jonas Sjöstedt."

   Reply
 2. Amalthea

  Dags för en verklig radikalisering.

  Att slå tillbaka mot dessa fascister. Svensk polis är inte bättre nu än när de sköt arbetare på 30-talet, dagens arbetsgivare och politiker har inte högre moral än de som försslavade hela folk, startade värdskrig, lät folk masssvälta pga ekonomiska kriser.

  Hoppas att dessa flagranta fascistfasoner öppnar ögonen på folk, hoppas att åtminstone några slår tillbaka!

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Ja, kapitalisterna ser oss inte främst som "människor" utan som varor, de är på sätt och vis omänskliga kannibaler som lever på andras misär och död. Polisen som skall försvara dem och tukta massorna verkar i den andan.

   Det verkar som det är en radikalisering på gång bland kommunister och anarkistinfluerade och arbetarungdom. Det kommer kanske som ett brev på posten med ökad utsugning och hårdnande klassmotsättningar. Borgarklassen har övergett eftergiftspolitiken med dess morötter, nu är det piskan som gäller. Vi behöver bygga upp en revolutionär gemenskap för att utveckla vår kamp.

   Reply
   • Clartéare

    Jag hoppas också. Tyvärr känner jag dock en form av uppgivenhet. Hur många gånger har det inte verkat som om något är på gång, bara för att snart visa sig inte vara något. Runt år 2000 fanns en klar känsla av detta, en växande anti-globaliseringsrörelse, kritik mot kapitalismen osv…. men ingen fast grund, ingen rörelse som kunde fånga upp, kanalisera, radikalisera osv. Allt försvann. Sen kom Irakkriget(en), och åter massdemonstrationer….. blev inget. Och alla de som förfasades över statens övervakning, datorlagring, ville avskaffa ägandet av immateriella ting osv…. ja, de blev liberaler…. Finns gott om exempel.

    Samtidigt, vad ska man göra. Finns inget annat än att kämpa vidare, alternativet går inte ens att tänka sig.

    Reply
    • Redaktionen Post author

     Att bara harva på som en löneslav utan hopp om framtiden för mänskligheten är verkligen inget alternativ. Det vore som att dra ner nattmössan och hoppa från Kaknästornet. Vi kämpar vidare och försöker konsolidera det lilla vi har och utveckla det.

     "Om en människa önskar ha framgång i sitt arbete, det vill säga uppnå de förväntade resultaten, måste hon bringa sina idéer i över­ensstämmelse med den objektiva yttre värl­dens lagar; överensstämmer de inte med des­sa, kommer hon att misslyckas i sin praktik. Efter misslyckandet drar hon sina lärdomar därav, korrigerar sina idéer för att få dem i överensstämmelse med yttervärldens lagar och kan på detta sätt vända misslyckandet till framgång. Detta är vad som avses i ordstäven "misslyckandet är framgångens moder" och "den som faller i en grop vinner i vett".

     "Om praktiken" (juli 1937), Valda verk, bd I, s. 298, o. skrifter i urval, s. 59.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.