30/8. 13:00. Kungsträdgården. Demo mot nazisterna i Svenskarnas Parti

Hämtat från facebook.

Den 30 augusti kommer nazistiska Svenskarnas Parti att hålla en demonstration i Stockholm under parollen “svenska jobb till svenska arbetare”.

Själva idén om att ett nazistiskt parti som SvP skulle vara en garant för arbetarnas intressen är ett hån mot hela arbetarrörelsen, vars kamp för ökad jämlikhet ständigt bekrigats med alla medel av de regimer som varit och är SvP:s ideologiska syskon.

Nazistiska och rasistiska partier kan aldrig bekämpas genom att ignoreras eller “tigas ihjäl”. I tystnad växer de sig bara starkare, det visar all historisk erfarenhet. Det har varit tyst om Sveriges nazister under ett antal år på 2000-talet och resultatet har vi sett de senaste sju månaderna – i Kärrtorp, i Malmö, i Jönköping, i Almedalen. I det faktum att vi idag ser den största nazistiska mobiliseringen i Sverige sedan andra världskriget. Vi kan inte vara tysta längre! Det är dags för hela samhället att ställa sig upp och säga ifrån.

Svenskarnas Parti demonstrerar inte bara på Stockholms gator, de kandiderar också till Stockholms läns landsting samt i kommunalvalen i Stockholm, Huddinge, Norrtälje och Nykvarn – och till Sveriges Riksdag. Efter valet riskerar vi alltså att få in nazister i flera folkvalda församlingar i Stockholmsregionen. Detta är något som vi alla har ett gemensamt ansvar att göra allt vi kan för att förhindra!

Normaliseringen av rasistiska idéer, som accelererat sedan Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen, får inte fortsätta. Det är i skuggan av denna normalisering grupper som Svenskarnas Parti och Svenska Motståndsrörelsen växer sig starka. Det är denna normalisering som gör det möjligt för nazister att vinna platser i folkvalda församlingar – något som var otänkbart bara för tio-femton år sedan.

Vår kamp är större än SvP:s demonstration i augusti. Men att visa att vi inte låter nazister marschera ostört på våra gator är en viktig del av den! Kom med den 30:e augusti och visa hur många vi är som inte förblir tysta och vänder bort blicken när stöveltrampen från 1930-talet åter ekar i Stockholms stad! #KämpaSTHLM

Twitter: @KampaSTHLM

(Visited 182 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.