Honungsfällan

DE LURAR OSS GÅNG PÅ GÅNG. Flexibel arbetstid låter säkert fint för de flesta. Man skall kunna anpassa familjelivet till jobbet. “Flexiblel” arbetstid är ett genidrag av arbetsköparna. De flesta gillar initialt “förtroendet” och det kan göra oss lojala och skapa en känsla av att man vill återgälda förtroendet man fått. Det leder till att många arbetar mer än de timmar de skall arbeta enligt anställningsavtalet. Ansvaret för att avgränsa den egna arbetsinsatsen överförs från arbetsköparen till arbetarna. Arbetsköparen kan lägga på mer arbete på enskilda utan att det kostar något. Istället sitter vi på kvällarna och arbetar. Är inte stämpelklocka bättre än oreglerat löneslaveri?

Kom ihåg, de vill dig inte väl, de vill tillfredställa aktieägarna.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.