Bra propaganda men är reformer vägen framåt?

(Visited 185 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

4 thoughts on “Bra propaganda men är reformer vägen framåt?

 1. Amalthea

  De vill nog väl, men lite naivt.

  Är kluven till reformismen. Ja, den dödar kamp, den förfelar osv, men samtidigt spelar det roll för människor här och nu om sjukvården säljs ut eller inte, om a-lassan höjs eller sänks. Det är faktiskt inte så enkelt.

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Det är lätt att fastna i att lösningarna skall gå genom borgarstaten. Vi behöver all möjlig kamp för näraliggande mål men genom en sjävlständig revolutionär rörelse som utvecklar en revolutionär arbetarrörelse och inte borgarstaten. Alltså, behöver vi bostäder så tigger vi inte av borgarstaten i första hand utan ockuperar och ordnar egna förmedlingar. Vi startar egna kassor och restauranger om för arbetslösa och fokuserar inte på att borgarstaten skall ordna allt. Vi begär inte fler poliser om det är mycket brottslighet utan ordnar egna självförsvarstyrkor osv.

   Vi går tillbaka till våra rötter, finns inget folkets hus så bygger vi ett.

   Reply
   • Amalthea

    Visst, men tyvärr är det bara snack.

    Var har detta skett? Och framförallt, i vilket industrialiserat kapitalistiskt land har det skett?

    Socialism, den som utgår från Marx, skiljer sig just från anarkism mfl genom att den inte hittar på utopier. Jag kan också kasta ur mig saker om hur det borde vara, men det betyder inget….

    Reply
    • Redaktionen Post author

     Man kan förmoda att deras lokala rörelse kommer leda till att folk blir riktigt besvikna men man kan nog lära sig ett och annat av dem. De lär ha fått igång ett riktigt starkt lokalt stöd och engagemang hos många som aldrig har varit aktiva förut.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.