Reinfeldts sommartal: Människokärlek eller rashets?

Statminister Reinfeldt höll sitt s.k. sommartal på Norrmalmstorg. I talet beskriver han hur vi inte kan räkna med att få det bättre eftersom det kommer att komma mycket flyktingar de närmsta åren. Samtidigt som han påstår att det flyktingarna som kommer att göra livet svårt för oss så uppmanar han oss att “ha öppna hjärtan” och acceptera läget.

Ett ökat flyktingmottagande begränsar ytterligare det redan smala reformutrymmet i statsbudgeten påstår han. Enligt Migrationsverket är de utökade finansieringsbehoven för asyl och migration 48 miljarder kronor sammanlagt för i år och de kommande fyra åren. Det blir ca 10 miljarder per år. Om budgeten för 2014 håller så har regeringen Reinfeldt kommit upp i årliga skattesänkningar på 140 miljarder kronor netto sedan 2007. De har alltså minskat statens intäkter med 140 miljarder per år och sedan påstår de att ökade kostnader om 10 miljader omöjliggör reformer.

Hyckleri är kanske ett slitet ord men det är svårt att hitta något annat som beskriver hans väl maskerade “mänskliga” rashetspolitik. Frågan är vad den bakomliggande planen är. Varför gör de detta utspel? Det är Sverigedemokraternas världsbild som stärks och det är rimligen de som tjänar på det. Kommer de samregera med fascisterna om de blir tillräckligt stora?

Se talet här.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.