Avgå! Reinfeldt-regeringen har ett tungt ansvar för jihadisternas framfart i Syrien och Irak

Förlagan till bilden ovan har gjorts av anhängare till Piratpartiet. “Sardine” var USA:s hemliga namn på Sverige.

Det låter antagligen smått hysteriskt om man påstår att Reinfeldt-regeringen har många liv på sitt samvete. Men vem bär ansvaret för alla de som regeringens soldater har dödat i Afghanistan eller som har dött som en följd av den privatiserade och nedbantade vården? Vem bär ansvaret för de som har dött på grund av att polisen använder jaktammunition? De människor som har gått under i deras krig, privatiserings- och repressionsiver kan räknas i tusental. Men av allt de har gjort under sin tid vid makten så är kanske stödet till de syriska jihadisterna det allra mest fruktansvärda.

Som tidningen Proletären har rapporterat så har Reinfeldt-regeringen organiserat en konferens i Stockholm vars främsta syfte var att diskutera hur jihadisterna i Syrien skall få mera vapen. De har byggt upp ett särskilt biståndsorgan tillsammans med Frankrike och flera andra länder som arbetar med att understödja jihadisterna i de områden som de har tagit över inne i Syrien. De 10000-tals jihadister som USA har tränat i Turkiet och Jordanien är samma krigare som idag genomför etnisk rensning också inne i Irak. Den svenska regeringen bär ett tungt ansvar för utvecklingen i Syrien och Irak och de borde avgå. En framtvingad plötslig avgång kommer inte förändra några strukturer men det skulle kanske göra kommande regeringar mer försiktiga vilket kan rädda många oskyldiga liv. Hjälp till att sprida kravet:

Avsätt jihadistkramarregeringen!

Man kan fråga sig varför de muslimhatande fascisterna i Sverige inte kräver Reinfeldt-regeringens avgång? Är de så nöjda regeringens stöd till nazisterna i Ukraina att det liksom jämnar ut sig?

(Visited 183 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

4 thoughts on “Avgå! Reinfeldt-regeringen har ett tungt ansvar för jihadisternas framfart i Syrien och Irak

 1. Karl v.

  Samma visa varje gång. Man undrar varför så många vägrar lära utan gång på gång godtar stöd till

  "demokratiska processer", "folkliga uppror" osv.

  Nästa hela vänstern – SUF, SAC, V, VSF, osv… – har stödde upproren och de västerländska interventionerna. För några få var det uppenbart att det antingen skulle gynna imperialistiska intressen eller slå tillbaka på ett "oförutsägbart sätt"(som t.ex. de USA skapade Talibanerna, och nu ISIS).

  Att det ska vara så svårt.

  Och likaväl vet vi att nästa gång USA, EU eller något kapitalintresse går in och ska bomba fram fred, demokrati, rättvisa i något fattigt land så kommer vänstern åter igen att stödja det.

  Jag tänker ibland på Brechts visa:

  På vem beror det om förtrycket segrar?

  PÅ OSS

  På vem beror det om förtrycket krossas?

  PÅ OSS

  Tyvärr är det den första raden som är mest aktuell.

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Liberalernas uppfattningar har steg för steg fått allt större inflytande långt utanför de traditionellt liberala partierna. De som har övergett marxismen för liberala ståndpunkter "låses in" i deras begreppsvärld och är sedan fastnaglade i liberala ståndpunkter genom risken för mediadrev. "Stödjer du inte kampen för demokrati? Är du för diktatur?". Det är många som gillar Marx, det vore bra om vi kunde få dem att gilla hans syn på staten också.

   Kan vi inte krossa förtrycket? Det är en lång väg kvar men vi bör väl göra allt som står i vår makt att driva utveckligen därhän? Defaitism eller determinism?

   Reply
 2. Arnold Stenman

  Slå en kil i kapitalismen rösta på SKP följ Lenins Råd, ställ upp mangrant!! Proletärer i alla länder förena Er!!Kamratlig Hälsning Arnold

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Vi lever i en ny tid när det parlamentariska livet har spelat ut sin roll som ett medel att nå ut till folk. När Lenin skrev "Radikalismen som kommunismens barnsjukdom" var allmänna val något nytt och lockade ett stort intresse. Nu 100 år senare är arbetarklassen luttrad och det finns inget att vinna på att vi spelar med i spelet. Tvärtom förstärker vi tendensen till passivitet och tron att några andra skall lösa problemen. Arbetarklassens befrielse måste vara dess eget verk och vi måste väcka folk till självverksamhet och revolutionär aktion.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.