Vi ställer upp i valet!

Vi ställer upp i valet med en aktiv valbojkott. På Lenins tid skilde man mellan aktiv och passiv valbojkott och det senare alternativet är inte bra. Vi är inga soffliggare så vi passar på att utnyttja tillfället för att nå ut till folk.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

4 thoughts on “Vi ställer upp i valet!

 1. Karl v.

  Trams.

  Det är en skillnad mellan att ställa upp i valet (även om man är "kritisk") och att fördöma. Allt är inte lika bara för att det förhåller sig till en sak.

  Det är t.ex. inte att stödja imperialismen om man nämner den vid sitt namn. Att påstå det är en form av "postmodernt" trams, ett sätt att försöka undergräva sakkritik genom att åberopa språklig överordning. Språket konstituerar inte verkligheten. Att använda maktens kategorier, ord, indelningar är inte att underordna sig dem. Det är vad låtsasvänstern vill får oss att tro för att dölja att de stödjer fel sida.

  Reply
  • Redaktionen Post author

   " Att använda maktens kategorier, ord, indelningar är inte att underordna sig dem.", det beror väl på sammanhanget och den tesen kan väl uppfattas som en stöd för vårt ordval? Vi behöver vår egen begreppsvärld för att bryta ner den liberala hegemonin. Men i det här fallet är det en lek med ord som syftar till att legitimera vår politik. Folk tror att valbojkott innebär passivitet men vi har för avsikt att vara en del av det politiska livet under perioden ("valet") men vi förespråkar en rakt motsatt politik än vad borgarklassens valpartier gör.

   Reply
 2. Mfcane

  Även om det är lite ironiskt är det inte fel att mena att man på ett eller annat sätt deltar i dessa skräpval även om man kämpar för bojkotten?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.