Kapitalistpolitiker: Skicka polisen på tiggarna!

Det har väl inte undgått någon att en riksdagskvinna har gått ut med förslaget att tiggeri skall förbjudas “för att minska risken för fattigdom”. Det är nog ett slags rekord i hyckleri. Tänker hon kanske på någon slags sydamerikansk “lösning” där polisen avrättar de fattiga direkt på gatan? Fattigdomen lär inte minska för att polisen mer offensivt börjar jaga de fattiga.

Det är kanske läge att sätta de rumänska arbetarnas situation i sitt sammanhang. Den svenska staten och de svenska monopolkapitalisterna bär en del av ansvaret för den katastrofala situationen i Rumänien. Det svenska monopolkapitalet tjänar storkovan i Rumänien medan delar av befolkningen halvsvälter. EU och IMF har tvingat Rumänien till enorma nedskärningar i utbyte mot att landet sätter sig i skuld. Regeringen har skurit ner löner, ersättningar och pensioner och stängde 2011 hälften av landets sjukhus. Enligt Eurostat så riskerade 41 procent av rumänerna fattigdom 2010 vilket var en ökning med 24 procent från 2008.

Är det inte rimligt att de skramlar fram lite sängar och pengar till offren för deras politik? I Tyskland lär 300 000 personer från östeuropa ha kunnat kvittera ut ersättningar (vilket de snart lär ändra på). Men det är en droppe i havet jämfört med de enorma summor som det tyska finanskapitalet hämtar hem från halv-kolonierna i östeuropa.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.